Drama Kisah Cinta Rumi Episod Terbaru

Drama Kisah Cinta Rumi
Saksikan drama bersiri Kisah Cinta Rumi yang bersiaran di slot Lestary TV3, Rabu hingga Sabtu, jam 9 malam. Terbitan Creative Skill Solution, Nieza Nahar, Azmy Ariff, idea asal Raja Azidah Raja Jaafar, arahan Idora Abdul Rahman.

Juga boleh ditonton secara percuma di web WeTV atau diaplikasi App Store dan Google Play Store.
 

Para Pelakon

Khai Bahar, Riena Diana, Dynas Mokhtar, Alif Muhaimin, Noniswara, Fadlan Hazim, Alif Hadi, Cahaya Nilam, Zuhairi Ibrahim, Khaty Azian, Khairi Anwar, Gen Darwish, Lan Zailan, Sharifah Rose, Hariz Hamdan, Izzendra, Louisa Alissa Chong.

Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4
Episod 5 Episod 6 Episod 7 Episod 8
Episod 9 Episod 10 Episod 11 Episod 12
Episod 13 Episod 14 Episod 15 Episod 16
Episod 17 Episod 18 Episod 19 Episod 20
Episod 21 Episod 22 Episod 23 Episod 24
Episod 25 Episod 26 Episod 27 Episod 28

Lagu Tema/OST

Hilang Gelita - Khai Bahar
Cinta Terakhir - Aman Nassim
Yang Terbaik - Ariff Sany

Sinopsis Drama Kisah Cinta Rumi

Sejak kecil, Mika diajar oleh ayahnya, Mahmud untuk mencari mata pendapatan dengan apa jua cara pun. Mika terjebak dengan kegiatan haram demi hasil pencarian hidup keluarganya.

Membesar di Chow Kit, Mika sering menghabiskan masa di jalanan dan berkawan dengan budak-budak nakal. Runisa, seorang gadis yang baru berumur 23 tahun tidak bersetuju dengan ibu dan kakaknya yang sangat mementingkan status.

Satu pertemuan yang tidak dirancang antara Mika dan Runisa telah membibitkan rasa cinta antara mereka berdua. Puan Haniza, ibu Runisa berikhtiar untuk memisahkan pasangan muda ini.

Comments